Coperta cărții
Cărţi pentru copii
978-973-122-126-7

Descarcă pdf

Copiii apără Crăciunul

Trumpison, unul dintre elfii lui Moş Crăciun, a fost concediat pentru evaziune de jucării, iar acum doreşte să se răzbune. Astfel, începe să îi manipuleze pe oameni, cum altfel decât prin intermediul emisiunilor TV, îndemnându-i la risipă şi neglijenţă: să lase lumina aprinsă, să nu sorteze deşeurile, să folosească după bunul plac resursele de apă şi căldură, încercând să le inducă şi o mentalitate anti-ecologistă. Rezultatul? Încălzirea globală.

Planul lui Trumpison este calculat în amănunt: dacă oamenii poluează şi accentuează efectele încălzirii globale, se vor topi gheţarii şi în curând zăpada nu va mai exista deloc. Prin urmare, Moş Crăciun nu va mai avea unde locui şi mai mult decât atât, dacă nu va mai ninge de Crăciun, va fi un dezastru pentru copii, dar şi pentru Moşul care nu mai poate veni cu sania să aducă mult aşteptatele cadouri.

Copii cu vârste mai mari de 4 ani sunt invitaţi să ia parte la aventura în care pornesc cele două ajutoare ale lui Moş Crăciun, Rudolf şi Clopoţel, asistându-i în încercarea lor de a dejuca planul malefic al lui Trumpison. Situaţia va fi salvată chiar de copii, care decid să strângă şi să sorteze în containere specifice deşeurile care sufocă mediul înconjurător.

Textul este construit în aşa fel încât să-i înveţe pe cei mici noţiuni primare de convieţuire cu mediul înconjurător, fiind descris ca un spectacol "pro-ecologie". Subiectul este atractiv atât pentru copii, cât şi pentru adulţi:

(fragmente din materialele de prezentare ale spectacolului Trombonel, hoţul zăpezii, produs de Teatrul "Regina Maria" din Oradea, pe baza acestui text)

1 comentariu

 • asl pls
  Basison, 02.06.2018, 22:21

  "KENDAMA ............................................. Luca Vulpe / Rareș Egri
  o super-fetiță de cinci ani, cu super-puterea de a mânui de
  minune jucăria după care e poreclită

  SPINNER ............................ Iulia Mara Bulzan / Maria Alexia Igna
  fratele ei de patru ani, un super-băiețel cu puteri spinnerești"

  "[băiatului] Știu, tu ești Jim Slim Spinner! (fetei) Iar tu trebuie să fii Dana Kendama! Sunteți faimoși!"

  De fapt Spinner este fata, iar Kendama este băiatul.

Publicitate

Sus