Coperta cărții
Cărţi pentru copii
978-973-122-094-9

Descarcă pdf

Recenzie mică pentru o cărticică

Când eram de vârsta poveştilor, îmi aduc şi azi aminte deşi au trecut mulţi ani de atunci, poveştile obişnuite cu zâne şi feţi-frumoşi mi se păreau banale, cel mai mult îmi plăceau aventurile inventate de bunicul meu. Poate de aceea, de la început, povestea Hominideilor m-a prins. Nu părea deloc obişnuită, în primul rând pentru că nu începea cu acel a fost odată de pe vremea poveştilor, ci cu timpul acesta, al copilăriei, pe care toţi am trăit-o şi niciunul dintre noi nu a uitat-o. Apoi personajele şi lumea lor m-au făcut curioasă: cosmonauţi cât păstăile de mazăre, da asta chiar suna interesant. Liberi să plece oriunde în Univers în farfurii zburătoare, deja imaginaţia se dezleagă să zburăm şi noi odată cu ei.

Nu vă spun mai departe, ca să ştiţi ce se întâmplă cu Hominidel, Hominidoi şi Hominiduţa trebuie neapărat să citiţi povestea şi atunci voi, copiii, care nu mâncaţi varză de Bruxelles sau cei care lăsaţi legumele în farfurie, vă puteţi întreba dacă nu ar fi ele, aceste legume, în farfuria voastră oare aţi fi gata să plecaţi pe o planetă verde ca să le găsiţi? Cine spune că e important să mâncăm varză de Bruxelles? Nici mie nu-mi place, dar asta e secret, eu vă spun că, de fapt, este important să ne uităm în jur după farfuria zburătoare a micilor cosmonauţi sau după alte farfurii şi să facem în aşa fel încât toate farfuriile copiilor din lumea aceasta sau din alte lumi, cum ar fi Homa, să fie pline cu legume verzi. Sigur, pare cam moralizator, dar dacă cei care ascultă acum povestea, copiii de azi, se vor gândi la toţi hominideii şi vor fi îngrijoraţi de soarta lor, poate mai încolo, când vor fi mari, vor găsi soluţii măiestre ca să inventeze legume care să nu semene cu varza de Bruxelles şi să aibă gust de căpşuni sau ciocolată cu lapte şi să fie suficiente pentru toate planetele unde trăiesc copii.

Semnează: o Hominidee convinsă, Ana Damian.

***
Nota LiterNet: Desenele din această carte pot fi descărcate separat de la http://galerie.liternet.ro/hominideii şi colorate de toţi copiii care citesc această carte (click pe fiecare imagine pentru a descărca imaginile la dimensiuni mari). Toate desenele colorate care vor fi trimise la [email protected] până pe 31 decembrie 2015, vor fi adăugate în această galerie, alături de numele copilului care le-a colorat şi vârsta acestuia.

CONCURS: Primii 25 de copii care trimit pe adresa de mai sus toate aceste desene colorate vor primi câte un volum pdf personalizat cu propriile lor versiuni. (vă rugăm să folosiţi wetransfer.com pentru a trimite toate imaginile într-un singur e-mail).

1. Descarcă varianta colorată de Theodora Balan (8 ani) aici.
2. Descarcă varianta colorată de Catinca Dăiciulescu (2 ani şi 11 luni) aici.
3. Descarcă varianta colorată de Ilinca Dăiciulescu (4 ani şi 5 luni) aici.

0 comentarii

Publicitate

Sus