Coperta cărții

Fragment

SCENA 1
PAULA:
Căcat.

ROLANDO:
Dacă stau bine să mă gândesc, de vreo două săptămâni nu mai primisem nici un telefon...

PAULA:
Căcat.

MARIA:
Chestia asta cu job-urile mă cam dăduse peste cap. Da, nici mie nu-mi venea să cred, dar aveam trei job-uri. Da. Şi nu mai puteam să dorm noaptea, de oboseală.

PAULA:
Căcat.

ROLANDO:
Mie nu-mi place să folosesc cuvinte mari... eu de fapt nu folosesc niciodată cuvinte mari... cum ar fi...nu ştiu...mă rog, ce mai...nu-mi vin...dar atunci chiar eram într-o stare...

MARIA:
Trei job-uri. Şi speranţa că o să am o casă numai a mea. O garsonieră rezonabilă. O maşină rezonabilă. Un bărbat rezonabil. Un copil rezonabil. Un căţel rezonabil. Un căcat rezonabil.

ROLANDO:
Fără cuvinte mari... fără să... fără... f...

MARIA:
Am 27 de ani şi trei job-uri. Fostele mele colege de facultate mă invidiau îngrozitor. Singura chestie, care nu mi se întâmpla prea des, era chestia asta cu fututul. Dar ăsta era micul meu secret.

PAULA:
Un căcat, asta era...

ROLANDO:
Oboseala. Asta era de fapt... şi nimeni nu mă mai suna să-mi propună vreo chestie într-un club. Probabil, nu eram destul de bun. Trebuie să mă mai antrenez, mi-am spus. Trebuie să iau discurile alea şi să le frec toată ziua. Şi trebuie să fiu cool. Trebuie să fiu cool. Trebuie să fiu cool. Trebuie să fiu cool. Trebuie să fiu cool. Trebuie să fiu cool!

MARIA:
Da, şi dobitocul ăla, ginecologul, că la vârsta mea ar trebui să am o viaţă sexuală mult mai activă. Mai activă? Păi eu nu aveam practic, nici o viaţă sexuală. Pentru că, fir’ar să fie, trebuia să plătesc o groază de note de plată. Inclusiv pe a lui, dobitocu’ naibii... Aşa că viaţa mea sexuală era....

PAULA:
Un căcat.

ROLANDO:
Trebuie să fiu cool. Trebuie să fiu cool. Trebuie
Să te relaxezi, trebuie să te detaşezi, trebuie să fumezi – Dacă fumezi, bineînţeles că eşti cool, trebuie să te distrezi, trebuie să dansezi, can you hear it, can you hear it, com’on push the tempo, push the tempo, PUSH THE TEMPO! It’s like you are so fucking cool, man! Com’on!

PAULA:
Un căcat.

MARIA:
Până la urmă, mă rog, m-am gândit că n-ar fi nici o problemă dacă aş ieşi cu el. Fără nici o obligaţie. Pentru că aveam senzaţia că e însurat. Sau proaspăt divorţat. Sau dracu’ ştie. Da, pentru că prima oară când am ieşit împreună, mi-a spus ceva în timp ce mă mângâia discret pe mână. Mi-a spus ceva în engleză şi, după aia, mi-a zis solemn "Mă înţelegi, nu?". Mi-a zis "I AM..." şi nu mai ştiu ce, pentru că eram cam ameţită şi oricum, mă apucasem de engleză cu o lună în urmă, pentru al treilea job. Aşa că i-am răspuns: " Mai contează?". Şi de fapt, ce putea fi atât de important încât să conteze.

PAULA:
Un căcat.

ROLANDO:
Şi marele meu amor de trei săptămâni. O puştoaică de 13 ani care arăta de 23. Şi care făcuse o pasiune pentru DJ-i. O pasiune atât de nebună, încât după o săptămână în care nu mai avusesem nici o ofertă, m-a părăsit pentru DJ Fucker sau DJ Big Dick, o chestie de genul ăsta. Care era evident mult mai bine cotat. Şi deci mult mai cool.

MARIA:
Nu ieşeam foarte des din cauză că... mă rog... n-avea sens să-l întreb. De fapt nu mă interesa absolut deloc. Şi nici nu aveam timp.

PAULA:
Ei, căcat!

ROLANDO:
Da, trebuia să ies. Trebuia să fiu văzut...la un moment dat, cred că am avut şi nişte fani... sigur, că până la urmă era al dracului de plictisitor să umbli noapte de noapte prin câte 3 – 4 cluburi... dar pe atunci, credeam că asta face parte din meserie...

MARIA:
Sigur că n-aveam chef de pierdut timpul prin baruri... normal să fi preferat să... dar, în fine, făcea şi asta parte din joc... şi oricum, nu adormeam numai cu Xanax, aşa că...

ROLANDO:
Aşa că m-am îmbrăcat cu...

PAULA:
Căcat.

MARIA:
Pentru că atunci când voiam, puteam să arăt....

ROLANDO:
... supercool...

MARIA:
... ca o doamnă...

ROLANDO:
... extremely west...

MARIA:
... sexy şi rafinat totodată...

PAULA:
Ca un căcat.

ROLANDO:
Şi, ca în fiecare noapte, am zis să bifez întâi Space-ul.

MARIA:
Şi m-am dus în Space-ul asta în care nu mai fusesem niciodată. Pentru că acolo îmi dăduse el întâlnire...

PAULA:
O stare de căcat. Pentru că ea plecase cu individul ăla, pentru totdeauna. Am pornit hotărâtă spre primul club care mi-a venit în minte. Spre Space.

0 comentarii

Publicitate

Sus