Coperta cărții
Palimpsest
978-973-122-058-1

Descarcă pdf

Scriu despre lucruri care se tac

Scriu despre lucruri care se tac, pentru că oricum nu m-aş crede nici eu dacă nu mi s-ar fi întîmplat mie:

Lucram pentru Tatăl meu obosit (un text de Gellu Naum, publicat de Editura LiterNet) în germană, în spaţiul german, cu studenţi germani, cînd o pisică germană a intrat în sală şi-a urcat pe scenă. Dl. Esrig a spus: "E Japonica. Gellu a trimis-o pe Japonica în inspecţie".

Noi, ceilalţi, ne adresam pisicii ca unei pisici: "pis, pis..." etc. Ea se uita cu dispreţ. Ne-am jenat. Pisica şi-a văzut de-ale ei cu seriozitate, apoi a plecat. Am văzut-o bine. Parcă semăna cu Japonica, dar nu mi-o aminteam bine pe Japonica. A murit demult şi eu am văzut-o doar într-o poză.

Cum am ajuns la computer am intrat pe www.gellunaum.ro. Ştiam că acolo e poza cu Japonica. Aaaaah!!!! M-am repezit la telefon fără să-mi dau seamă că-l sun pe dl. Esrig la o oră absolut necivilizată şi cred c-am urlat în telefon: "Pisica de azi e EXACT ca Japonicaaaa!!!! Am văzut poza cu Japonica pe site!" Domnul Esrig a răspuns calm: "Doar ţi-am spus".

1 comentariu

  • Ada si lumea ei naumiana
    Adriana Rodica Barna, 06.08.2011, 10:34

    Ada traieste intr-un univers naumian de cand se stie.In lumea circumscrisa si arondata vietii ei se aduna persoane care preexistau acolo, avand lumi conexe. Gellu Naum e unul dintre aceia cu care Ada s-a intersectat
    gasindu-se unul : personaj in lumea celuilalt. In multe dintre poemele naumiene, pare ca Gellu Naum ar fi inventat-o pe Ada cu mult timp inainte ca ea sa se fi nascut. Nu e supra-realist faptul?

Publicitate

Sus