Coperta cărții
Proză scurtă
978-973-122-051-2

Descarcă pdf

O fracţiune de secundă din online

Are Raymond Carver o carte care se numeşte Despre ce vorbim când vorbim despre iubire. M-am gândit de multe ori la ea în timp ce citeam textele din Poveşti de dragoste.

Sigur că autorii nu au măiestria lui Carver - dar nici nu sunt scriitori profesionişti -, dar de fiecare dată când am primit o nouă mărturisire pentru carte m-am întrebat: de ce a ales autorul să povestească exact momentul acesta, şi nu un altul?

De fapt, aceasta este marea bucurie a cărţii pe care o veţi citi: sunt poveşti rupte din viaţă, descrise cu o prospeţime pe care scriitorii antrenaţi o caută multă vreme; poveşti care spun foarte multe despre autori, despre cum iubesc, despre ce iubesc, despre cât de mult sunt dispuşi să se expună în iubire (sau în afara ei).

Poveştile din capitolul guest au fost scrise la invitaţia mea, celelalte, selectate, aparţin unor tinere care au bloguri şi au dorit să facă parte din proiect.

O poveste mi-a fost recomandată, fără ca autoarea să fi ştiut de proiect înainte de a o scrie (acum, desigur, ştie).

Proiectul Poveşti de dragoste nu şi-a propus să fie mai mult de o colecţie de întâmplări subiective, o fracţiune de secundă din online-ului anului 2011. Este primul ebook dintr-o serie de momente sincere care se vor reuni sub numele CĂRŢI S!MPA.

Mulţumesc celor care şi-au găsit timp să se transforme în autori, dar şi celor care vor parcurge paginile următoare.

(Autorii poveştilor din această carte sunt: Ioana Blaj, Andreea Vasile, Costin Cocioabă, Ruxandra Predescu, Dorotheea Petre, Cristi China Birta, Carmen Gheorghiţă, Bogdan Theodor Olteanu, Cosmin Tudoran, Miruna Molodeţ, Sandria, Luiza, Mădălina, Ana Maria Peride, Elena Mihăilă, Oana)

0 comentarii

Publicitate

Sus