Coperta cărții
Cărţi pentru copii
973-8475-88-0

Descarcă pdf
Citeşte un fragment

Măgăruşii de azi au viaţa grea!

Închipuiţi-vă o viaţă de măgăruş, mai bine zis de... măgar; zile care se repetă fără a fi, totuşi, aceleaşi, la infinit. În loc de povara desagilor, atârnată în bot, ceaşca de cafea a stăpânului purtată pe drumul bătătorit dintre casă şi bodegă, bodegă şi casă. Ah! Ce cunoscut îi este acest drum, măgarului! Şi câte nu-i aud urechile sale, blegite de plictis şi vremuri posace, în locul unde limbile se desfac, stropite prea des cu tării din pahare! Şi piedicile presărate-n drum cărora, forţat, le face faţă fără să crâcnească un "I -haaa"! Şi când pe acest drum îţi sare în cale un bondoc de fată, cu un viitor de "femeie rea", ursit deja cu apele botezului..., totul devine complicat pentru un sărac măgar, deposedat de elementara-i povară. Alte vremuri, alte poveri!

Măgarul nostru e manipulat! Eli - fata cu viitor prezis de "femeie rea"- îi bagă în cap poveşti de adormit în picioare, cu canibali din Deltă şi Paţagonii imaginare, Berijove -pisica în culori curcubeu- îl sfidează din înaltul gardului ogrăzii delabrate, găinile plimbate în lesă, de o stăpână uitată de timp, îi cotcodăcesc în şoaptă, poate, secrete de orătănii şi ,colac peste pupăză, Măgarul nostru e obligat să participe la un rapt de... noapte cu o lună cât carul: piticii de grădină! Cea mai penibilă povară a Măgarului nostru este tristeţea şi singurătatea stăpânului său, pictorul. Părăsit de Culegătoarea sa de melci, pictorul a pierdut gustul zilelor unde fericirea îi bătea la poartă. Nimic de făcut! Nici anunţurile lipite pe cochili de melci nu o vor face să revină. Neiertătoare femeie!

Nu e de mirare că Măgarului nostru i se face lehamite de tot şi de toate. Şi că, într-o bună zi, călătoria sa pe alte meleaguri începe cu dureri pe care nimeni nu le poate domoli. O noapte senină de vară îi va întinde braţele, purtându-l departe... Nimeni nu ştie unde...

Poate... Alina l-a întrupat într-un colţ de suflet şi, în fiecare an, Măgarul nostru revine reamintindu-ne povara pe care un altul asemeni lui o purta în spate: copilul anunţat de magi.

Poate... de azi, veţi privi măgarii, cei adevăraţi, cu alţi ochi!

0 comentarii

Publicitate

Sus