Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Editions LiterNet  Sageata  Prose courte

Versiunea în limba românăEnglish versionVersion françaiseČeský

Dan Mihu: Entomologie fabulatorie / Entomologie fabulatrice


Traduction de: Nora Tahri-Mureşan, George Mureşan

ISBN: 978-973-7893-68-0
TextTexte plus petitTexte plus grand
Imprimer Ajouter avec AddThis
O mică piatră preţioasă
Delia Oprea
Télécharger en format pdfOther formatsLire un fragment
Suntem mereu întrebaţi, cu teamă de cele mai multe ori, dacă noi, cei care facem carte electronică, mai credem în viitorul cărţii pe hârtie. Răspunsul este mereu da, da credem, mai ales că, deşi aparent suprapuse, ediţia pe hârtie şi cea de pe Internet sunt în realitate două entităţi deosebite nu numai prin suport dar şi prin modul de prezentare.

Apoi, fără îndoială, fiecare dintre cele două moduri de editare au mici sau mari exclusivităţi. Cartea pe care o prezentăm în această săptămână, Entomologie fabulatorie, nu ar fi apărut ca text independent pe hârtie: fie pentru că este scurt sau pentru că autorul ei, Dan Mihu, autor de scenarii şi teatru în plină ascensiune, l-ar fi uitat într-un sertar.

Avantajul nostru este că putem deschide aceste sertare, că putem să scormonim în atelierul de lucru al unui scriitor şi să edităm nu numai lucrările actuale dar şi texte pe care cititorul nu le vede de obicei: schiţe, texte de debut, lucrări scrise în alt gen sau alte genuri.

Entomologie fabulatorie este o mică piatră preţioasă pe care autorul a montat-o într-o formă multimedia care dezvoltă alte sensuri titlului: proza poetică fabulatorie se îmbină perfect cu o grafică născută pe Internet împreună reuşind să creeze spaţiul fabulatorico-ştiinţific în care fluturii imaginari pot zbura nestingheriţi, ajutaţi de virtualul spaţiului care i-a primit.

Volumul este prezentat în două limbi, română şi franceză, beneficiind de o frumoasă traducere realizată de Nora Tahri-Mureşan şi George Mureşan.

Entomologie fabulatorie este o carte pe care o puteţi citi oricând, dar mai ales în zilele acelea în care realul vă asediază, viaţa se înscrie arid între asfalt şi serviciu, când vă întrebaţi dacă mai există fluturi cu adevărat... Dan Mihu vă răspunde :fluturii există, e de ajuns să vi-i imaginaţi.


Votez pour ce livre:

Moyenne: 5.0/5 (2 votes)

Votez pour cette chronique:

Moyenne: 5.0/5 (1 vote)0 commentaires

Cliquez pour agrandir la couverture


Du même auteur

Sageata Să iubeşti şi să tragi apa


CATALOGUE

Sageata Economiseur d'écran
Sageata Essai
Sageata Journalisme
Sageata Livres pour enfants
Sageata Palimpseste
Sageata Photographie & arts plastiques
Sageata Poésie
Sageata Prose courte
Sageata Roman
Sageata Scénarios
Sageata Théâtre
Sageata Tous les livres


Publicité

Spacer Spacer