Coperta cărții
Teatru
978-973-122-130-4

Descarcă pdf

Crocodilul din societatea actuală

Tatăl lui David e un astronaut ce a plecat într-o cutie de lemn să repare o planetă stricată. Într-o zi o să se întoarcă. Dar atunci de ce mama lui David primeşte vizite de la un tip dubios cu mustaţă? De ce David n-are voie să se dea cu ojă pe unghii şi să poarte rochii cu sclipici? De ce nu poate să fie fată, aşa ca Simo, prietena lui cea mai bună? Şi mai e Felix, un băiat din şcoală. De fiecare dată când apare, David simte o împunsătură în stomac. Şi mai e un crocodil mic care locuieşte în David şi îl muşcă de fiecare dată când se simte trist.

Un sondaj Eurobarometru pe tema discriminării, realizat în 2015, arată că românii au cea mai mică rată de toleranţă din UE în ceea ce priveşte minorităţile sexuale.

***

într-o societate care pare tot mai scindată, mai vehementă şi mai intolerantă este cu atît mai important să ne privim lung în oglindă şi să încercăm să găsim calea spre a nu repeta istoria. ca greşelile trecutului nostru atît personal cît şi colectiv să reprezinte baza de discuţie înspre dialog, înspre acceptare. există un crocodil în societatea actuală. lui i se adresează şi spectacolul nostru. (horia suru, regizor)

Crocodilul nu poate mesteca, printr-o "răsucire a morţii" smulge bucăţi din pradă. E sfăşietor ce se întâmplă... (Romulus Boicu, scenograf)

Crocodil - fie că eşti pe scenă, fie că îl priveşti din public - te împinge într-o dimensiune care devine din ce în ce mai greu accesibilă. Cea a introspecţiei, cea care te face să sapi în interiorul tău până când ajungi la stratul rănilor nevindecate, provocate de singurătate, de autocenzură, de marginalizarea cu care poate te-ai confruntat la un moment dat. (Tudor Hurmuz, actor)

Crocodil - o monodramă, nu datorită structurii, ci datorită modului în care povestea lui "David" devine povestea fiecăruia dintre noi. Maniera personală, în care a fost transpus textul scenic, m-a făcut să realizez că eu îl conţin pe "David". (Mara Lucaci, actriţă)

Fiecare avem un crocodil mai mic mai mare mai dresat mai impulsiv el există n-avem ce face eu am revenit la Bacău şi cu ocazia acestui proiect am şansa să mi-l alimentez am totuşi credinţa că hrana pe care i-o ofer aici cu acest spectacol să-i fie un pansament pentru mine acest crocodil = frică (Ştefan Huluba, actor)

Nu aş fi putut începe stagiunea mai frumos... Spectacol bazat pe sugestie, Crocodil surprinde cea mai crudă formă a inocenţei. Patru ca unul... sau toţi pentru unul şi unul pentru toţi (Andreea Darie, actriţă)

0 comentarii

Publicitate

Sus