Coperta cărții

Libertatea de a alege

Odată intrată sub influenţa câmpurilor magnetice, particula raţională se lasă lunecând în spaţiu şi timp, într-un vârtej de întrebări şi răspunsuri, analize şi strategii, metamorfoze şi transmutări, bătălii şi cacialmale, pierzându-se şi căutându-se pe sine când disipată, diluată, dezinformată, când esenţă, chintesenţă vulcanică, învingătoare, seducătoare, multiplă, unică şi, desigur, contradictorie. Nu se ştie unde şi când se întâmplă totul, acum şi aici - accident-ruptură în ţesătura de zvonuri, sechele de revoltă într-o manifestare acută de fragilitate? Acolo unde căutarea unui scop este însuşi scopul, mijloacele iau formele unor gigantice semne de întrebare, pe curbele cărora alunecarea în sine e un joc, cu victime - de bună seamă - inventate.

Luaţi seama la totalitate - ni se şopteşte cu subînţeles, tocmai atunci când, crezându-ne neobservaţi, îndrăznim să ne refacem suflul tăiat de vioiciunea scufundării în epopeea enciclopedică, în secunda de răgaz suspendată de o virgulă. Alunecarea ne este însă irezistibilă, cu preţul alienării în prea-plin de lumină, informaţie hai-hui, carusel al iluziilor, hrană orgoliului particulei cercetătoare şi incredule. Iată-ne la rândul nostru magnetizându-ne şi duplicându-ne pe virtualele montagnes russes ale semnelor de întrebare, devenind personaje în balada câmpurilor, prinşi în ecourile magnetice ale cuvintelor - din specia acelora cărora nu le putem opune rezistenţă.

Pe firul traseului ascuţit şi totuşi învârtindu-se, de la un hazard aparent la altul, o prezenţă discret ironică ne conduce abil până la mirarea liberatoare. Final de călătorie fără de sfârşit. Prin luneta incertă a observaţiei, întrezărim particula prizonieră oscilând în jurul unui minor Big Bang şi luând aparenţă de undă cu potenţial de îndrăgostire, punct cardinal al unui univers dintr-o dată polarizat. Un posibil final fericit ? În calitate de cititor, libertatea vă este lăsată de a alege. În totalitate.

2 comentarii

 • parere proprie
  Stefan Muresan, 21.02.2012, 01:40

  Nu rezist la asa ceva... chiar daca este gratis ;)

  • RE: parere proprie
   alexa, 12.01.2017, 08:45

   Nu poti intelege Bufnila fara sa intelegi universul, fara sa iti placa provocarea de a gandi outside the box si fara a renunta la a crede ca stii. Dureaza pana il intelegi, dar sfasesti intotdeauna cu revelatii despre lumea in care te valuresti. :)

Publicitate

Sus