Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Editura LiterNet  Sageata  Roman

Versiunea în limba românăEnglish versionVersion françaiseČeský

Ovidiu Bufnilă: Câmpuri magnetice

ISBN: 973-85739-9-8
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Libertatea de a alege
Iulia Cojocariu
Descarcă în format pdfAlte formateDescarcă în format HTML arhivat zipDescarcă în format Microsoft ReaderCiteşte în format HTML
Odată intrată sub influenţa câmpurilor magnetice, particula raţională se lasă lunecând în spaţiu şi timp, într-un vârtej de întrebări şi răspunsuri, analize şi strategii, metamorfoze şi transmutări, bătălii şi cacialmale, pierzându-se şi căutându-se pe sine când disipată, diluată, dezinformată, când esenţă, chintesenţă vulcanică, învingătoare, seducătoare, multiplă, unică şi, desigur, contradictorie. Nu se ştie unde şi când se întâmplă totul, acum şi aici - accident-ruptură în ţesătura de zvonuri, sechele de revoltă într-o manifestare acută de fragilitate? Acolo unde căutarea unui scop este însuşi scopul, mijloacele iau formele unor gigantice semne de întrebare, pe curbele cărora alunecarea în sine e un joc, cu victime - de bună seamă - inventate.

Luaţi seama la totalitate - ni se şopteşte cu subînţeles, tocmai atunci când, crezându-ne neobservaţi, îndrăznim să ne refacem suflul tăiat de vioiciunea scufundării în epopeea enciclopedică, în secunda de răgaz suspendată de o virgulă. Alunecarea ne este însă irezistibilă, cu preţul alienării în prea-plin de lumină, informaţie hai-hui, carusel al iluziilor, hrană orgoliului particulei cercetătoare şi incredule. Iată-ne la rândul nostru magnetizându-ne şi duplicându-ne pe virtualele montagnes russes ale semnelor de întrebare, devenind personaje în balada câmpurilor, prinşi în ecourile magnetice ale cuvintelor - din specia acelora cărora nu le putem opune rezistenţă.

Pe firul traseului ascuţit şi totuşi învârtindu-se, de la un hazard aparent la altul, o prezenţă discret ironică ne conduce abil până la mirarea liberatoare. Final de călătorie fără de sfârşit. Prin luneta incertă a observaţiei, întrezărim particula prizonieră oscilând în jurul unui minor Big Bang şi luând aparenţă de undă cu potenţial de îndrăgostire, punct cardinal al unui univers dintr-o dată polarizat. Un posibil final fericit ? În calitate de cititor, libertatea vă este lăsată de a alege. În totalitate.
2 comentarii

 • parere proprie
  Stefan Muresan, 21.02.2012, 01:40

  Nu rezist la asa ceva... chiar daca este gratis ;)

  • RE: parere proprie
   alexa, 12.01.2017, 08:45

   Nu poti intelege Bufnila fara sa intelegi universul, fara sa iti placa provocarea de a gandi outside the box si fara a renunta la a crede ca stii. Dureaza pana il intelegi, dar sfasesti intotdeauna cu revelatii despre lumea in care te valuresti. :)

Click pentru a mări coperta


ALTE CĂRŢI

Sageata Ovidiu Bufnilă: Norii
Sageata Ovidiu Bufnilă: Inelul magic


CATALOG

Sageata Cărţi pentru copii
Sageata Eseu
Sageata Fotografie & Arte plastice
Sageata Jurnalistică
Sageata Palimpsest
Sageata Poezie
Sageata Proză scurtă
Sageata Roman
Sageata Scenarii
Sageata Screensaver
Sageata Teatru


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer