Coperta cărții
Scenarii
978-973-122-014-7

Descarcă pdf

O călătorie nesfârşită

După ce, la ediţia din 2006, LiterNet-ul a publicat 5 din cele 6 scenarii ale finaliştilor Concursului Naţional de Scenarii HBO, organizat de către HBO România în colaborare cu APFR, organizatorul TIFF (Festivalului Internaţional de Film Transilvania), toate cele 6 scenarii finaliste la ediţia din 2007 au fost publicate, cu acordul autorilor, pe LiterNet.

Iată ultimul dintre cele şase scenarii, câştigătorul la secţiunea lungmetraj.

(Redacţia LiterNet)

Alexander, agentul secret călit în antrenamente care mai de care mai complexe şi mai complicate (frizând, nu de puţine ori, imposibilul), primeşte misiunea vieţii sale. Îmbarcat într-un tren oarecare, pornit dintr-o gară oarecare, protagonistul pleacă într-o aventură care poate fi caracterizată oricum... numai oarecare nu.

Executată într-un secret absolut, misiunea (imposibilă?) presupune o călătorie nesfârşită, dincolo de ultima staţie universal-acceptată, către un punct terminus cu parfum de Fata-Morgana, golit de viaţă şi sufocat de zăpezi interminabile, reci şi ameninţătoare. Iniţial, singurii parteneri de conversaţie, cel mai adesea nonverbală, ai eroului sunt Mecanicul şi Fochistul, dar şi aceştia dispar fără urmă, proporţional cu viteza cu care trenul pătrunde tot mai adânc în necunoscut. Rămas numai cu Controlorul, robot sclav al regulamentelor, Alexander aşteaptă răbdător să ajungă la destinaţie, îndeplineşte ordinul primit - zădărnicia întregii întreprinderi e menită să trezească din somn şi pe cea mai adormită dintre raţiuni şi se întoarce victorios (dar la fel de impasibil ca la plecare) acasă.

Tributar universului kafkian, Dan Mircea Jacan se aventurează într-o misiune (sic!) pe cât de riscantă, pe atât de ofertantă, aflată undeva la limita suprarealismului. Inteligent, scenariul evită orice fel de ancorare temporală sau spaţială - evenimentele descrise pot avea loc, aşadar, oriunde şi oricând... sporind, evident, senzaţia de imediat şi de pericol iminent. Combinând lipsa de speranţă, alienarea şi angoasa ce permează gesturile actanţilor, autorul avertizează, deloc voalat, în legătură cu pericolul cât de poate de real a tot ceea ce înseamnă birocraţie, mecanism stupid şi fără sens al cărui unic scop îl reprezintă îngenuncherea spiritului uman.

Pe de altă parte, absurdul ce domină întreaga poveste e uşor edulcorat de umorul involuntar presărat prin tot scenariul, mai ales în cazul falsei importanţe, a inutilităţii faptelor şi a scopurilor inventate ce umflă ca un balon de săpun o existenţă crâncen de banală. Paradoxal (şi ducând amintitul absurd pe culmi postmoderne), pentru protagonişti, singurul motiv de mândrie şi, de ce nu, de a trăi îl constituie tocmai această complacere în inutil pe care ei o percep ca fiind crucială pentru bunul mers al lumii.

Din (ne)fericire, realitatea din spatele acestei "opere de ficţiune" e prea imediată şi, în ciuda ironiei afişate de autor cu menirea de a impune o zonă-tampon/scut protector între subiect şi cititor, instinctual, orice pornire de a izbucni în râs e întâmpinată de autocenzură. Transpus pe ecran, scenariul Misiunea trebuie să-şi păstreze, în mod obligatoriu, întreaga paletă de senzaţii (de la amuzament la şoc şi, mai apoi, la revoltă) atât de prezente în timpul lecturii, şi care l-au desemnat pe scenarist drept marele câştigător al secţiunii lungmetraj. Dacă locuiam în Los Angeles, aş fi spus că povestea se potriveşte perfect pentru un Steven Soderbergh circa 1992. Cine se încumetă în România, rămâne de văzut. Invitaţia e deschisă...

24 comentarii

  • Dumnezeu să mă ierte!
    [membru], 20.05.2008, 13:30

    ... dar eu nu mai înţeleg nimic...
    Rog insistent pe orice persoană interesată să comenteze scenariul! Poate mă dumiresc, poate mă luminez...

  • mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 20.05.2008, 18:35

    incep sa cred ca si juriul acestui concurs e tributar rau literaturii. sunt totusi scenarii de film, ar trebui sa vrei sa merg sa-l vezi. kafka imi place sa-l citesc.
    daca asta e marele premiu la lung metraje, im pare rau, dar calitatea juriului e indoielnica. ceea ce ma mira, fiind un concurs hbo. cred ca ar trebui sa aduca oameni din state in juriu, ca sa pastreze blazonul hbo.

  • RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 20.05.2008, 20:27

    >incep sa cred ca si juriul acestui concurs e tributar rau literaturii. sunt totusi scenarii de film, ar trebui sa vrei sa merg sa-l vezi.

    Comentariul tau mi se pare cam subtire. Poate imi trimiti un articol care sa argumenteze de ce nu e bun acest text ca scenariu de film. Sau pui aici argumentatia. Ce ar trebui sa aiba un scenariu de film ca sa ajunga un film la care sa vrei sa mergi sa il vezi? Mie mi se pare ca are atmosfera, replici bune, un absurd bine temperat si ca se citeste cu placere. Eu as vrea sa il vad transformat in film.

    > kafka imi place sa-l citesc.

    Totusi dupa Kafka s-au facut deja vreo 56 de filme, mai lungi sau mai scurte... Iar "Procesul" lui Welles e destul de bun.

    > daca asta e marele premiu la lung metraje, im pare rau, dar calitatea juriului e indoielnica. ceea ce ma mira, fiind un concurs hbo. cred ca ar trebui sa aduca oameni din state in juriu, ca sa pastreze blazonul hbo.

    Pai hai sa vedem cine a fost in Juriu:
    1. Cristina Corciovescu - Critic de film
    2. Andrei Creţulescu - Senior Writer/Producer HBO/Critic de film
    3. Mihai Chirilov - Director TIFF/Critic de film
    4. Radu Muntean - Regizor/Scenarist
    5. Ana Maria Sandu - Scriitor/Jurnalist

    Deci trei critici de film cu ani buni de experienta, directorul celui mai mare festival de film din Romania (si probabil nu doar din Romania), un regizor si scenarist care tocmai e la Cannes cu un film pe propriu scenariu si doar o singura persoana care nu are legatura foarte strinsa cu filmul (dar care scrie si cronica de film in Republik, singura revista lunara de cinema din Romania).

    Sigur, oricind se poate zice ca cei care judeca nu sint competenti. Dar eu zic ca alegerea e destul de judicioasa si ca respecta o proportie buna intre critici, scenaristi si scriitori. Iar dintre scenariile de lung metraj nominalizate mi se pare ca au votat destul de bine.

    Cu prietenie,
    Razvan Penescu
    http://www.liternet.ro

  • RE: RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 21.05.2008, 10:51

    @ razvan penescu

    nu contest calitatea scenariului premiat dpdv replici si structura. cred ca e doar o chestiune de gust. dar ma asteptam ca, fiind un concurs HBO, sa vad premiate scenarii mai aproape de genul american si britanic. dar daca ma gandesc, chiar si filmele bune europene sunt totusi foarte diferite de acest scenariu.
    spun ca nu e un film pe care as vrea sa-l vad pentru ca nu imi plac filmele metafora, imi par filme fara priza la real. cred ca am vazut mult prea multe filme realiste, ca sa le zic asa, dar care aduc multa emotie sau ma fac sa rad, si nu prea mai am toleranta la metafore. fie ele chiar si kafkiene. cred ca asta m-a facut sa fiu atata de critic in comentariul meu.
    nu am neaparat o problema cu juriul, toti sunt oameni faini, profesionisti, dar chiar asta ma mira. e foarte posibil ca asta sa fi fost intr-adevar cel mai bun scenariu, dar atunci e un pic trista situatia.


  • RE: RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 21.05.2008, 12:04

    OK, mă bucur că s-a pornit! Mi-aş fi dorit asta şi pentru celelalte scenarii publicate.
    Am citit scenariile nominalizate în ultimii ani. Impresia mea generală este de amatorism, uneori de pueril, în cel mai bun caz o bună scriitură, unele personaje consistente, replici bune, dar fără idei "tari", fără maturitate cinematografică, dacă pot să spun aşa. Nu e deajuns să se dea indicaţii ultra detaliate privitor la mişcarea de aparat, sau la felul cum personajul îşi mişcă picioarele când se ridică de pe scaun (fără a-l caracteriza asta în vreun fel) - dealtfel aceste indicaţii nu au ce căuta într-un scenariu literar.
    Îmi amintesc un scenariu citit recent: Umilinţă. Este consistent, autorul pare un profesionist în ale literaturii.
    Dar... ce temă desuetă, ce personaje schematice, câtă lipsă de nuanţe, cât patetism (în sensul rău)!... Cărui juriu îi place , azi, aşa ceva? Juriului HBO... Aflu că s-au găsit bani să se facă filmul...
    Şi ar mai fi exemple.
    Dar să revenim la Misiunea. Din nou, help! Ce misiune?
    Ce are de făcut personajul principal, ce face, totuşi?
    Dacă se pune eticheta "absurd", nu mai contează nimic?
    Singurul absurd autentic pe care l-am descifrat e cel al unei birocraţii agresive.
    În rest... replici bune? Cam schematice, dar o să spuneţi că aşa e şi la Ionesco.
    Atmosferă? Poate, dar subţire.
    Se citeşte cu plăcere? No comment.
    Şi Kafka s-a ecranizat? Da, rareori a ieşit ceva de valoare.
    Dar să ne înţelegem: acest scenariu e departe de Kafka! E o copie palidă, cum se pot face multe, cu puţină abilitate.
    Deci, chestia cu "absurd bine temperat" e... absolut relativă.
    Nu vreau să fiu nici rigid, nici dogmatic, dar mi se pare că e o problemă cu valoarea scenariilor nominalizate. Nu ştiu cum arată scenariile intrate în concurs. Poate acestea sunt cele mai bune. Atunci ar fi foarte trist...






  • RE: RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 21.05.2008, 16:38

    1. Cristina Corciovescu - Critic de film
    2. Andrei Creţulescu - Senior Writer/Producer HBO/Critic de film
    3. Mihai Chirilov - Director TIFF/Critic de film
    4. Radu Muntean - Regizor/Scenarist
    5. Ana Maria Sandu - Scriitor/Jurnalist


    ?

    Parca aceasta a fost componenta juriului de anul acesta... ori gresesc? Anul trecut n-au fost in juriu Constantin Popescu si Dragos Bucurenci?

  • RE: RE: RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 21.05.2008, 16:45

    Just. Scuze de dezinformare.

    În fiecare an se schimbă regizorul care face parte din juriu.

    Iar anul asta s-a retras Dragoş Bucurenci probabil din lipsă de timp.

    Răzvan Penescu
    http://www.liternet.ro

  • RE: RE: RE: RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 21.05.2008, 17:28

    @toma

    si eu am citit scenariile premiate si foarte rar am gasit ceva ok. dar ca sa temperez un pic critica mea, pot zice ca "fata galbena care rade" e ok. de altfel si "amatorul" parca asa se numea, care s-a si filmat .. a fost bun ca idee.
    in schimb, la lung metraje, dezastru. umilinta, de care spui si tu, mi s-a parut foarte slab.
    misiunea nu vreau sa-l discutam in detaliu, dar mie mi-a dat aceeasi impresie de premiu dat pe degeaba.
    cel cu tinerii de la cluj, macar era despre viata. era prost construit, subtire ca actiuen si ca personaje, dar macar nu a fost metafora. pe directia asta cred ca ar trebui insistat. nu pot sa cred ca nu exista si astfel de scenarii, macar tentative si scrise de incepatori.
    astep curios castigatorii de anul asta. poate au facut treab ami buna. faptul ca e si mimi branescu printre finalisti imi da sperante. omul asta chiar e talentat si e in idustrie si ce a facut el [pana acum, ca actor sau dramaturg, e ok.

  • RE: RE: RE: RE: RE: mda. nici eu nu inteleg mare lucru.
    [membru], 21.05.2008, 22:17

    Am fost mirata (si eu :))) ) citind scenariul Misiunea. Pot spune ca l-am asteptat cu nerabdare, iar faptul ca publicarea lui a intarziat atat m-a facut sa cred (nu stiu de ce) ca ce voi citi ma va surprinde extrem de placut. N-a fost asa. Am avut aceeasi reactie ca ceilalti doi "comentatori" de aici: "Nu inteleg...". Faptul ca nu inteleg ... scenariul, ideea, in fine, metafora ... inseamna neaparat ca e atat de buna incat depaseste capacitatea mea de intelegere? Hm...

    P.S. Si mie mi-a placut foarte mult "Fatza galbena care rade". O nota mare din partea mea autorului, mai ales pentru ca s-a gandit la un asa subiect, pentru ca a observat in detaliu o astfel de intamplare, pentru umor, ceva duiosie si sensibilitate

  • despre
    [membru], 24.05.2008, 20:45

    pentru inceput , trebuie sa marturisesc ca am participat la concursul de luuung metraj ! Ok , "misiunea" incape in 43 de pagini , din care primele 3 nu se pun (cine a citit , intelege)! Raman 40 de pagini , din care nu stiu daca sunt 10 de dialog ! ( deci , e scenariul castigator la luuung metraj )!Din care , parerea mea , CONTROLORUL e neamt iar ALEXANDER , prin metode tibetane-ultimul nivel , e si nu e prin poveste ..."misiunea" se implineste sec, raspicat,fara graba : "HANS (merge orice nume omenesc), nu esti singur !"
    E minunat sa-ti apara cineva in fata sa-ti spuna " nu esti singur " , nu-i asa ? E mai minunat decat sa-ti spuna "esti frumoasa , esti inteligenta , esti buna,..." e o incurajare extraordinara , mai ales spusa de cineva necunoscut venit de la capatul lumii special pentru tine...
    Ideea e de-a dreptul naucitor de inteligenta si originala !
    Dar cred ca mergea la scurt metraj , e o SINGURA idee ,....sau poate e si reclama nemascata la CAILE FERATE ROMANE ?
    ps: parca concursul era pentru amatori si pentru cei care nu si-au realizat nici un film dupa scenariile scrise de ei
    ps: nu conteaza numarul paginilor scenariului , poti sa ai zece idei intr-o pagina, sau doua caractere puternice din cateva dialoguri...dar cred ca scenariul castigator " misiunea" il pot restrange intr-o pagina si atat ! Atat.
    Si totusi , traiasca vesnic filmul romanesc !

  • RE: despre
    [membru], 25.05.2008, 16:06

    :)))

    @cristina ...

    bune observatiile tale; m-au amuzat ca sa zic asa ...

    ... adevarul e ca pe alocuri, "Misiunea" are ... accente anecdotice, hilare. Daca portretul membrilor comisiei m-a dus intr-un fel cu gandul la toate concursurile pe care le-am dat de-a lungul timpului si a tuturor comisiilor care m-au ascultat, parte din celelalte parabole sau metafore sau ce-or fi fost, m-au facut cel mult sa rad. M-am intrebat la un moment dat de cum de personajul principal, care s-a specializat in toate domeniile posibile a "uitat" sa invete tocmai niste banale jocuri de carti. Sa fi fost o scapare a drasticei comisii? Nici controlorul-informator nu pare sa fie deranjat de asta. Dimpotriva :)))

    In rest, scenariul ne promite nesfarsite campii acoperite de zapada (imaculata cred), totul pe un fond alb negru. Sau un inghet al simturilor, incununat de covorul rosu de la final, dupa ce lui Hans i-a fost adus aminte ca nu e singur pe lume? Daca sap adanc ...poate, poate.

    Cert e ca nominalizarea la concursurile HBO a devenit o rampa de lansare (dupa o scurta verificare pe fratele mai mare google a numelor celor nominalizati am vazut ca o parte au primit ulterior finantare CNC). Asta e BINE. Cat despre majoritatea scenariilor nominalizate ... si finantate ulterior ... ce sa zic ...

    P.S. Pacat ca macar o parte din cei ce au participat la concursuri nu-si trimit spre publicare scenariile aici pe liternet. Tare as mai vrea sa citesc si altceva, macar s-ar vedea ... care e realitatea.

  • RE: RE: despre
    [membru], 26.05.2008, 13:12

    Ba îşi trimit şi alţii scenariile, dar coada e lungă şi redactorii puţini...

  • RE: RE: despre
    [membru], 26.05.2008, 20:56

    nu vreau sa vad "realitatea romaneasca" la cinematograf , nici la televizor ! Cred ca ne izbim cu totii de ea in fiecare clipa a vietii noastre ,noi, astia care am mai ramas in tara , si ne-am saturat !Eu , una ,in curand trebuie sa-mi cumpar propria butelie cu oxigen, sau sa ma inchida cineva intr-una,fiindca REALITATEA ROMANEASCA ma sufoca , ma lasa fara aer ! Ma chinui ingrozitor sa vad un film romanesc pana la sfarsit ( am trimis ceva ideei si scenarii la "specialisti" si mi-au zis :"da' injuraturile unde sunt? "), ai nostrii filmeaza cum coboara tipa scarile blocului comunist (de obicei , sta la ultimul etaj, sic!),
    fara muzica , pe sec , bineinteles , foarte trista si preocupata, are probleme grave de rezolvat,trebuie sa arunce fatul avortat intr-un tomberon (4,3,2 )blablala...
    Deci , ma torturez psihic sa vad un film romanesc (noroc ca exista budinca de ciocolata si-mi mai trece)...pentru ca sunt patrioata si vreau sa vad film romanesc ! avem cei mai buni actori din lume , fara nici o exagerare, cei mai talentati si pasionali , am vazut multe piese de teatru clasice exceptional interpretate !Pacat ca nu au ce povesti cinematografice interpreta aici ...
    Sunt foarte dezamagita,pe de-o parte,de scenariile finaliste si fericita, pe de alta , pentru ca am credinta ca scenariul meu e mai reusit !
    PS : oricum , cred ca fiecare scenarist participant crede la fel,doar ca eu sunt cea mai obiectiva ! Hahaha...

  • RE: RE: RE: despre
    [membru], 27.05.2008, 13:10

    Atenţie cu actorii români! Nu la teatru îi cauţi pentru film.
    Sunt curios cum arată scenariul tău.

  • RE: RE: RE: RE: despre
    [membru], 28.05.2008, 12:42

    @ toma

    coada e lunga si redactorii putini? Cat de lunga e coada??? Hmm ... Deocamdata, pe site, n-am vazut nimic publicat de un noname ... cineva care n-a fost nominalizat de HBO sau care ... nu si-a ecranizat deja ideile

    P.S.

    Poate ar putea sa ne raspunda domnul Razvan Penescu...

  • RE: RE: RE: RE: RE: despre
    [membru], 28.05.2008, 20:02

    infiintam clubul ironicilor respinsi, aici , pe liternet ?
    a, nu respinsi , doar "amanati" ! Pai nu au fost mai mult de 60 de scenarii la lung metraj , si cum finalistii nu mai au voie sa participe , cred ca o sa ne vina randul si noua...dupa 20 de ani ! Deci , si daca n-am mai scrie nimic ci vom trimite acelasi scenariu (prost sau bun), pana la urma va intra in finala !
    ps: bine , am mai putea schimba anotimpurile in poveste , sa nu se prinda juriul !
    ps: sau nu ! Il vom trimite neschimbat iar juriul ,superstresat ,va trimite scenariul in finala !

    ...ca doar personajele au fetze galbene de parca au fost captivi de Craciun dupa vizionarea diapozitivelor ,si....cu umilinta , pleaca in misiune , intr-o zi absolut obisnuita .

    Va urez o zi neobisnuita ...

  • cum se face un film de mare succes
    [membru], 29.05.2008, 08:47

    Scenariul se face la o bere; nu are importanta de fapt pentru ca sunt trei scenarii: ala de inceput, ala pentru comisii, si cel de luat banii. La filmare e alt scenariu, ca asa e la noi.
    Imaginea: scalimba, miscata, tremurata, nu se folosesc lumini, totul tre` sa fie dezastru, umbre diforme, capate taiate aiurea, cadraje shpanchii, sa fie cadre lungi si tremurate, culori de voma, pe ansamblu: sa fie romaneasca.
    Regia: se lasa actorii sa se exprime, acestia au alte treburi, nu e disciplina la cadru, se filmeaza ce se poate, se monteaza cum se poate. Mai ales: nu trebuie acordata nici o importanta marketingului filmului si promovarii. Banii vin oricum si ce se face e arta, `ratzi ai dracu de inculti care nu pricepe ce spune marele creator. Care este.
    Scenografia: ce se gaseste, da sa fie cu pete, dungi, dihonii pe pereti si complet aiurea. Sa coste mult da sa nu se vada.
    Sunetul: gemete, oftaturi, tropaituri, neaparat hamaituri de ciine indepartate. Uneori dangane de clopote, ca pe vremea comunismului nu era voie si sa aratam ca suntem ancorati in noile realitati.
    Si tot asa.

  • RE: RE: RE: RE: RE: RE: despre
    [membru], 29.05.2008, 10:58

    pai nu suntem prea multi, doar 4 si nu am certitudinea ca toti au fost respinsi. Restul respinsilor sunt bine merci, s-au impacat cu ideea, s-au lasat de meserie ori ... le plac scenariile nominalizate atat de mult incat .......

  • RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: despre
    [membru], 02.06.2008, 07:41

    nu te-ai impacat cu ideea , nu-ti plac scenariile finaliste,
    urmatorul tau scenariu e mai bun ca precedentul , sunt sigura , oricum -scrisul- nu e meseria ta , nu din asta traiesti ...e mai mult decat atat, e o obsesie "sanatoasa" care te face un om mai bun ...asa ca nu renunta ,continua cu tupeu !
    PS : din ce zona a tarii esti ? Moldova ?

  • RE: RE: despre
    [membru], 27.06.2008, 13:20

    E dispus cineva dintre "frustraţi" şi nu numai, să se înhame la înfiinţarea unui site, sau reviste, sau ambele, în care să fie publicate scenarii picate la concursuri, sau fără şanse să se facă din motive de bani, vizibilitate, relaţii, găşti, etc..? Desigur, nu sunt toate geniale, dar... nu ştii de unde sare iepurele (producătorul).
    În felul acesta se pot face comparaţii, se pot comenta în cunoştinţă de cauză scenariile premiate. Ar fi un fel de cenaclu, club, rampă, sau măcar defulare.
    E o idee "în faşă", care aşteaptă feed back şi brainstorming.
    Mă găsiţi la: [email protected].

  • RE: RE: RE: despre
    [membru], 29.06.2008, 01:23

    > E dispus cineva dintre "frustraţi" şi nu numai, să se înhame la înfiinţarea unui site, sau reviste, sau ambele, în care să fie publicate scenarii picate la concursuri, sau fără şanse să se facă din motive de bani, vizibilitate, relaţii, găşti, etc..? Desigur, nu sunt toate geniale, dar... nu ştii de unde sare iepurele (producătorul).
    În felul acesta se pot face comparaţii, se pot comenta în cunoştinţă de cauză scenariile premiate. Ar fi un fel de cenaclu, club, rampă, sau măcar defulare.
    E o idee "în faşă", care aşteaptă feed back şi brainstorming.


    Daca vii cu o idee coerentă şi cu oameni care să o pună în aplicare poate vă ajut cu un loc pe LiterNet. Eu aş zice că poate merită publicate sinopsisuri care să fie votate de cititori. Cele care au cele mai multe voturi după o perioadă pot să fie publicate apoi integral.

    Sigur însă că asta nu va fi o modalitate de a contesta deciziile juriilor feluritelor concursuri ci doar o altă formă de a aduce în discuţie nişte texte. Şi ar trebui o formă de selecţie, nu ar putea să apară chiar orice prostie.

    Cu prietenie,
    Răzvan Penescu
    http://www.liternet.ro

  • dezamagitor
    alain, 15.02.2010, 17:39

    - sacaitor prin indicatiile regizorale stricte, formulate intr-un complexant limbaj profesionist, dincolo de care, din pacate, cel mai adesea, nu e nimic
    - 42 pagini (filantropica are 208); deci mai degraba mergea la scurt metraj
    - creeaza un personaj interesant, te plimba cu trenul prin zapada, dar toata asteptarea se duce naibii pt ca nu se intampla nimic
    - morala: nu-i suficient sa-ti tragi eticheta "absurd" (fie si bine temperat) ca sa fii interesant.


    • RE: dezamagitor
      Toma, 16.02.2010, 13:24

      Chiar şi după doi ani, e plăcut să fiu confirmat. :)

    • RE: dezamagitor
      Dalaa, 07.03.2010, 12:22


      Exact asta spuneam acum ... doi ani?

Publicitate

Sus